Kinderen met kanker laten sporten!

Sport en gezondheid gaan hand in hand; dat is bij kinderen niet anders, met name als het om jonge kankerpatiëntjes gaat. Want door gewoon te kunnen deelnemen aan een sportactiviteit, voelen zij zich weer even niet ziek: wat zuurstof ophalen tijdens een wandeling, de sportschoenen aantrekken en weer een normale tiener kunnen zijn...

Voor kinderen met kanker is sport heilzaam omdat lichaamsbeweging de vaak zware behandelingen op verschillende manieren kan ondersteunen. Vechten tegen de ziekte vraagt immers niet alleen fysieke kracht, maar ook mentale weerbaarheid. Sport kan die veerkracht vergroten en de winnersmentaliteit van kinderen met kanker stimuleren. Ouders kunnen moed scheppen om door te gaan als ze zien dat hun ziek kind plezier beleeft aan sport. Ook broers en zussen voelen zich weer moeiteloos met elkaar verbonden tijdens sport en spel. Daarom is dit boek zo'n belangrijke leidraad voor wie kinderen heeft - ziek of gezond.

Het Charity Project 'Kinderen met kanker laten sporten' zorgt ervoor dat kinderen met kanker terug geïntegreerd worden in de maatschappij via sport- en vakantiekampen, samen met gezonde kinderen. Samen met UZ Leuven, Sportakampen, Sven Nys Cycling Centre en Oliviafund maken we deze dromen waar!


Voor elke 300 euro
die we inzamelen kunnen we een kind deze fantastische week bezorgen!
Steun ons via een vrije gift: rek nr. BE38 7360 5679 4372

Peter van het project is Sven Nys! Bekijk hier het filmpje.

TandemToTheTop :Tom Teulingkx en Thomas Caers gaan op 22 juni per tandem de Cannibale rijden (173 km 4564 hoogtemeters) en dit voor het project 'kinderen met kanker laten sporten' gelinkt aan het boek 'sportouders'. Sponsor deze moedige kerels: 1€ per hoogtemeter! met 4564 euro kunnen we 15 kinderen met kanker een week op sportkamp (www.sportakampen.be) sturen en hen terug integreren in de maatschappij samen met gezonde kinderen! rek nr. BE38 7360 5679 4372

Partner van dit project is OliviaFund

Ons dochtertje, Olivia, heeft de voordelen van sport en beweging niet kunnen meemaken. Op 10 april 2000 overleed zij aan de gevolgen van een hersenstamtumor. Zij was toen net geen drie jaar. Er bestond geen goede behandeling voor haar. We hadden nochtans overal, in binnen- en buitenland, naar therapieën gezocht. Maar de wetenschap had geen antwoord. Meestal was er te weinig geld om veelbelovend onderzoek snel naar een concrete behandeling te vertalen. Dit vonden we onbegrijpelijk! Hoe was het mogelijk dat daardoor jonge levens verloren gingen? We besloten het Olivia Hendrickx Research Fund op te richten om nuttig onderzoek te financieren en kinderen met kanker betere vooruitzichten te bieden.

Vandaag is het Olivia Fund nog steeds een wendbaar en onafhankelijk fonds met een duidelijk doel: vernieuwend onderzoek naar kinderkanker steunen dat elders geen kans krijgt. Dankzij de inzet van onze onbezoldigde vrijwilligers kunnen we ervoor zorgen dat elke euro naar beloftevolle onderzoekers gaat. We werken nauw samen met een wetenschappelijke adviesraad van experts aan Belgische universiteiten en onderhouden persoonlijke contacten met de onderzoekers die we steunen.

Sinds de oprichting van het Olivia Fund hebben we de toepassing van o.a. immunotherapie bij hersentumoren helpen uitbouwen. We steunen diverse onderzoeken aan verschillende topuniversiteiten en werken samen met internationaal gerenommeerde experts.

Elke dag opnieuw motiveert het verlies van Olivia ons om meer aandacht te vragen voor de ontwikkeling van kankertherapieën op kindermaat. Door die persoonlijke betrokkenheid heeft het Olivia Fund veel kennis en ervaring verzameld: wij kennen de pijnpunten van de kinderoncologie. Samen met onze wetenschappelijke adviesraad van experts aan Belgische universiteiten volgen we de medische ontwikkelingen op de voet. Zo kunnen we in alle vrijheid de beste onderzoeksprojecten selecteren en vruchtbare samenwerkingen tussen universiteiten aanmoedigen. We focussen daarbij op grensverleggend onderzoek dat snel kan leiden tot een concrete behandeling van kinderkanker. Bench-to-bedside. Van onderzoeker in het lab naar kind in het ziekenhuisbed.

Met de aankoop van dit boek steunt u het Olivia Fonds en meer in het bijzonder het project: ‘kinderen met kanker laten sporten’ waarmee we kankerpatientjes via sport- en vakantiekampen (in samenwerking met SPORTA) terug op weg helpen naar een gezond en sportief leven. Samen sterk tegen kinderkanker!

Wilt u het Olivia Fonds steunen? Surf voor meer info naar www.olivia.be